Bnr mannynneulaset2

News archive 2004

Mäntyöljyn jalosteet kävivät kaupaksi

05.04.2004

Lehdistötiedote

Forchemin ensimmäinen täysi toimintavuosi pohjustaa tulevaisuuden kasvua

Suomalainen mäntyöljyn jalostaja Forchem Oy teki voitollisen tuloksen ensimmäisenä kokonaisena toimintavuotenaan 2003. Yrityksen liikevaihto nousi 33,6 miljoonaan euroon. Vaikka Raumalla sijaitsevan tehtaan käynnistämisestä on kulunut vasta kaksi vuotta, yhtiöllä oli jo viime vuonna tarve toteuttaa laajahko, 2,3 miljoonan euron laajennusinvestointi.

”Forchemin ensimmäinen toimintavuosi 2003 tiedettiin etukäteen uudelle yritykselle tiukaksi testiksi. Olihan edessä uuden, juuri valmistuneen modernin tehtaan täysimittainen käyttöönotto sekä monien ennen kokeilemattomien osaprosessien optimointi. Siitä huolimatta tavoitteemme oli saavuttaa ja myös ylittää markkinaodotukset niin tuotteiden kuin palvelujenkin osalta,” toteaa Forchem Oy:n toimitusjohtaja Martti Fredrikson.

- Forchem myös onnistui tavoitteissaan sekä taloudellisesti että teknologisesti. Tästä ovat hienoja esimerkkejä monet, henkilöstön oman työn ohella tekemät innovaatiot. Näistä merkittävimpiä ovat tuotannon optimointiin liittyvät keksinnöt sekä uuden paperikemikaaleihin lukeutuvan menestystuotteemme hartsisaippuan syntyyn johtanut kehitystyö. Olemme jättäneet useita patenttihakemuksia molemmilta alueilta. Samalla olemme voineet havaita, että asiakaskunta on omaksunut nopeasti kehitystyömme myötä markkinoille tuodut uudet toimintamallit.

Toimitusjohtaja Martti Fredriksonin mukaan Forchem on noussut vuodessa alansa merkittäväksi toimijaksi Euroopassa. Kuluvan vuoden 2004 näkymät indikoivat yritykselle lisää kasvua.

- Lisäämme tuotantoa ja tulemme investoimaan sekä perustuotantoon, että uusien tuotteiden tuotantolaitteisiin, sanoo Martti Fredrikson.

- Käynnistimme liiketoimintamme, koska ymmärsimme mäntyöljymarkkinoiden kaipaavan pitkän hiljaiselon jälkeen uudistumista. Näimme, että kansainvälinen yhdentyminen lisää mäntyöljymarkkinoiden ja pääasiakaskuntamme, kemian teollisuuden, paineita yhä tehokkaampaan yhteistyöhön. Näistä tekijöistä löytyy pohja edelleen myös Forchemin kasvutavoitteille.

Forchem Oy on mäntyöljyn tislaukseen ja jalostukseen erikoistunut uusi yritys, joka perustettiin vuonna 2000. Tuotannollisen toimintansa Forchem aloitti vuonna 2002 Raumalle rakennetussa alan uudenaikaisimmassa tehtaassa. Koko konsernin palveluksessa on 40 henkilöä. Tuotteiden ja palvelujen markkinointia varten Forchemilla on kolme tytäryhtiötä EU:n alueella. Forchemin tuotteiden viennin osuus myynnistä on yli 80 prosenttia. Forchem ostaa vuosittain noin puolet Suomen selluteollisuuden tuottamasta raakamäntyöljystä.


Lisätietoja antaa:
Toimitusjohtaja Martti Fredrikson, +358 50 3104 400


Return to headlinesPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä