Bnr ground

News archive 2005

Forchemin vuosituotanto nousee jo 150.000 tonniin

22.01.2005

Uusi Rauma, Lauri Tuomola

Raakamäntyöljyn tislaukseen erikoistunut raumalainen Forchem Oy on saattamassa loppuun investointiohjelmaansa, jonka myötä tavoitekapasiteetti 150 000 tonnia toteutuu.


– Lisäämme perustuotantoa sekä panostamme uusien mäntyöljyjalosteiden kehittämiseen, yhtiön toimitusjohtaja Martti Fredrikson täsmentää.

Tuore FOR150-projekti toteuttaa jo tehtaan perustamisesta lähtien tuotannolle asetetun tavoitteen 150 000 tonnin vuosikapasiteetista. Lisäystä nykyiseen on 30 000 tonnia. Työ tehdään mahdollisimman joustavasti normaalia valmistusprosessia häiritsemättä. Rintekno Oy on hankkeen toteuttaja.

– Kyse on useamman miljoonan euron investoinnista, Fredriksson paljastaa.

Sertifioinnit merkkipaalu uudelle yritykselle

Tuotantotekniikaltaan maailman uudenaikaisin mäntyöljyn tislaaja Forchem Oy aloitti tuotannollisen toimintansa vuonna 2002.

Yhtiössä on alusta asti kiinnitetty erityistä huomiota keskeisiin laatu- ja ympäristö sekä työterveys- ja turvallisuusjärjestelmiin. Viime vuoden aikana toimintaa kehitettiin entisestään täyttämään kaikilta osin standardien ISO 9001, ISO 14001 ja OHSAS 18001 vaatimukset. Kaikkien kolmen järjestelmän sertifiointi onnistui yhdellä kertaa joulukuussa 2004.

– Keskeisten johtamisjärjestelmien yhtäaikainen sertifiointi on koko tehtaan yhteinen ponnistus ja koko henkilökunnalta erinomainen saavutus. Tänä on nuorelle yritykselle upea merkkipaalu, toimitusjohtaja Fredrikson iloitsee.

Sertifioinnit parantavat myös yhtiön mahdollisuuksia maailman markkinoilla.

– On totta, että nuoren yrityksen on joissain tapauksissa ollut vaikea päästä eteenpäin, kun ei ole ollut esittää omaa laatujärjestelmää. Eli siltäkin osin tilanne on jatkossa parempi, menneeseen vuoteen tyytyväinen Fredrikson sanoo.

Ei yhtään tapaturmaa 2004

Esimerkiksi työturvallisuus on ollut Forchemilla huippuluokkaa. Viime vuonna tapaturmia oli kunnioitettava tasaluku: pyöreä nolla.

– Se on kova saavutus ja kova tavoite jatkossakin. Nolla on oltava jatkuvasti tavoitteena, koska tapaturmia ei voi missään nimessä lähtökohtaisesti hyväksyä, Fredrikson muistuttaa.

Konsernin palveluksessa on lähes 40 henkilöä. Tuotteiden ja palveluiden markkinointia varten Forchemilla on kolme tytäryhtiötä EU:n alueella. Myynnistä 90 prosenttia menee vientiin. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 47 miljoonaa euroa.


Mäntyöljytislaamo kasvaa suunnitellusti:


Return to headlinesPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä