Bnr ground

News archive 2005

Mäntyöljytehdas lisää tuotantoaan

18.01.2005

Satakunnan Kansa, Sirkka-Liisa Piirinen

Miljoonien eurojen investoinnilla nostetaan kapasiteettia reilusti


Kolmannen toimintavuotensa raakamäntyöljyn tislaukseen erikoistunut Forhcem Oy Raumalla aloittaa miljoonainvestoinnilla.

-Me olemme vakiinnuttaneet asemamme ja saaneet toimintamme kannattavaksi. Niinpä yhtiön hallitus hyväksyi uuden ponnistuksemme, useiden miljoonien erojen inventoinnin, jolla nostamme tuotantomme 150 000 tonniin vuoessa. Se on ollut tavoittemmekin tehtaan perustamisesta lähtien, totesi Forchem Oy:n toimitusjohtaja Martti Fredrikson.

Uusi tislaamo joutui aloittaessaan kovaan kilpailutilanteeseen, mutta on nyt alallaan maailman suurin kuivatislausyksikkö, jonka tuotannosta 90 prosenttia menee vientiin.

Nuoren yrityksen päätuotteita ovat erilaisia liimajalosteita palvelevat mäntyhartsit, maaliteollisuuden öljymaalien sideaineina käytettävät mäntyrasvahapot sekä vähärikkinen biopolttoaine mäntypiki. Dieselöljyn lisäaineet ovat yksi uusimmista mäntyrasvahappojen jalosteista.

Sertifiointi koko johtamisjärjestelmälle
Nuoren tuotantolaitoksen kaikki keskeiset laatu- ja ympäristö sekä työterveys- ja turvallisuusjärjestelmät on nyt viime vuoden aikana tarkastettu ISO 9001, ISO 14001 ja OHSAS 18001 standardien mukaisiksi. Kaikkien järjestelmien sertifiointi onnistui yhdellä kerralla.

-Sertifioidut järjestelmät osoittavat asikkaillemme ja muille sidosryhmillemme Forchemin sitoutumisesta laadunhallinnan ja asiakastyytyväisyyden sekä ympäristöasioiden ja työturvallisuuden tason jatkuvaan parantamiseen, sanoi Martti Fredrikson.

Forchem aloitti toimintansa Raumalla vuonna 2002 sellunvalmistuksen sivutuotteena syntyvän raakamäntyöljyn tislauksella ja jalostuksella. Konsernin palveluksessa on nyt 40 henkilöä ja yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 47 miljoonaa euroa.


Satakunnan_Kansa 18.1.2005.pdf


Return to headlinesPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä